Нова детска градина се строи в село Голеш, община Кайнарджа, област

...
Нова детска градина се строи в село Голеш, община Кайнарджа, област
Коментари Харесай

Нова детска градина строят в силистренското село Голеш

Нова детска градина се строи в село Голеш, община Кайнарджа, област Силистра, оповестява кметът на Общината Любен Сивев.

Досегашната е била единствено за към 50 деца, а съвсем 1 700 души живеят там.

Голеш е от селата с най-голяма раждаемост и натурален приръст в региона.

Проектът, утвърден от Министерство на образованието, е за близо 2 млн. лв., като градежът към този момент е почнал на мястото на някогашната здравна работа.

" Новата детска градина ще събере 4 групи от по 25 деца от селата Голеш и Добруджанка ", заяви кметът на община Кайнарджа Любен Сивев:

" Детската градина ще бъде на два етажа, разграничена на два корпуса, топла връзка и с асансьор ".

Проблемът с обсега им е причина за сложното социализиране и научаването на български език, разяснява Сивев решението на държавното управление да отпаднат таксите за детските градини:

" За нас ще изиграе значима роля, тъй като доста от фамилиите са обществено слаби и нашите домакини се виждат в огромно знамение със събирането на таксите. Това ще ни облекчи доста. Като знаят, че не са ангажирани финансово и ще има по-голяма посещаемост. Тогава ще бъдат и по-образовани ".

Поскъпването на строителните материали и на елекрическата силата ще докара до дефицит от 400 000 лв. за завършване на плана, само че кметът е безапелационен, че детска градина ще има.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР